НОЕМВРИ С ВКУС НА ИСПАНИЯ в МОРИНО


НОЕМВРИ С ВКУС НА ИСПАНИЯ в МОРИНО

Когато вятърът завърти есенните листа по софийските улици в лудешки танц, а ние извадим вълнените шалове, най-приятното преживяване, което можем да си подарим, е потапяне в средиземноморски мечти. Слънце, топли вечери, музика, от която кръвта играе, и разбира се, вкусна храна и прекрасно вино… Испания.

Ние в Морино знаем как да провокираме сетивата и да те размечтаем. Знаем точно как да те накараме да се забавляваш и съвсем да забравиш пристигащата късна есен. Рецептата е проста – вкусна храна и качествено вино, комбинирани с музика и уют.

Предстои ни месец на испанската кухня – вечери със специално подготвено меню от нашия майстор готвач – всеки четвъртък през ноември.

 

3-СТЕПЕННО МЕНЮ за 29 лв.*

1.       Зелена салата с риба тон, варено яйце, царевица и хамон
(Ars romantica 2016 – Verdejo  – чаша 125 мл. - 5 лв.)
 

2.       Емпанади (empanadas) с телешко и стафиди
(Laya 2015 – Grenache Teinturier et Mourvedre - чаша 125 мл. - 5 лв.)
 

3.       Свински врат IBERICO върху зелен боб и перли от морков
(Magana Dignus 2012 – Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Merlot - чаша 125 мл. - 6 лв.)

или

Испанска тортиля със скариди
(Garnacha by Artazu Blanco 2014 – Grenache Blanc - чаша 125 мл. - 6 лв.)
 

4-СТЕПЕННО МЕНЮ за 39 лв.*

1.       Ескаливада  (escalivada) - традиционна каталунска салата от печени чушки и патладжан
(Protos Blanc 2016 - Verdejo  – чаша 125 мл. - 5 лв.)
 

2.       Доматен терин с аншоа
(Artazuri Rosado 2016 – Grenache - чаша 125 мл. - 5 лв.)
 

3.       Емпанади (empanadas) с телешко и стафиди
(Laya 2015 – Grenache Teinturier et Mourvedre - чаша 125 мл. - 5 лв.)
 

4.       Испански сърлайн стек - нарязан телешки рибай върху картофено пюре
(Yaso 2012 – Tinta de Toro - чаша 125 мл. - 6 лв.)

или

Филе от треска в доматен сос
(Cosme Palacio Blanco 2014 – Viura -  чаша 125 мл. - 6 лв.)

 

*В цената на менюто не са включени  предложените от нашия сомелиер вина!